Έκκριμα των σαλιγκαριών

Το καλύτερο ενεργό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το βιολογικό υγρό που εκκρίνει το είδος του σαλιγκαριού Helix Aspersa, γνωστός ως Κρητικός χοχλιός, έχει φυσικές ιδιότητες που δεν συναντώνται εύκολα στη φύση. Η μαζική φασματοσκοπία που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα απέδειξε ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού περιέχει μικροπρωτεΐνες και μικροπεπτίδια, βιταμίνες, αρωματικά αμινοξέα και νερό και από ειδικότερες αναλύσεις προκύπτει ότι το έκκριμα αυτό είναι πάρα πολύ πολύπλοκο για να ανασυσταθεί τεχνητά σε εργαστήριο. Περιέχει πολλαπλά γλυκοσυζεύγματα (glycoconjugates), τα οποία είναι πολύ σημαντικές χημικές ενώσεις που κατατάσσονται σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες, όπως γλυκοπρωτεΐνες, γλυκοπεπτίδια, πεπτιδογλυκάνες, γλυκολιπίδια, γλυκοσίδες, αλλαντοΐνη, κολλαγόνο, ελαστίνη, γλυκολικό οξύ και βιταμίνες Α, C, και Ε, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ.

Το σημαντικότερο είναι ότι όλες οι ουσίες του εκκρίματος είναι σε μορφή άμεσα βιοδιαθέσιμη, δηλαδή εισχωρούν αμέσως στο δέρμα γιατί η χημική τους σύσταση τηρεί τις φυσικές αναλογίες του ανθρώπινου δέρματος. Οι δέρματοκοσμετολογικές ιδιότητές του είναι μοναδικές, για αυτό οι κρέμες με βάση το έκκριμα του σαλιγκαριού χρησιμοποιούνται μετεγχειρητικά γιατί αναπλάθουν τους ιστούς και εξαφανίζουν τις ουλές απομακρύνοντας τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2005 στον Ευαγγελισμό Αθηνών υπογραμμίζει τις καταπληκτικές του ιδιότητες ενάντια στα εγκαύματα και τις ουλές αλλά επίσης και τις ραγάδες, τις ρυτίδες και τις κηλίδες του δέρματος. Οι μυκοπολυσακχαρίτες έχουν έντονη και μεγάλης διάρκειας ενυδατική δράση, το γλυκολικό οξύ έχει απολυμαντική και απολεπιστική δράση, η αλλαντοΐνη ανακουφίζει θρέφει και προστατεύει το δέρμα ενεργοποιώντας και όλες τις ουσίες που μπορούν να εισχωρήσουν στις χαμηλές στιβάδες του δέρματος συνεχίζοντας την κυτταρική ανάπλαση εκ των ένδοθεν.

Το έκκριμα της Escargot de Crete

Το μαγικό ενεργό συστατικό των καλλυντικών προϊόντων Πανάκεια 3 της Escargot de Crete.

Ο Χαρακτηριστικός δείκτης για την ποιότητα του εκκρίματος των σαλιγκαριών είναι η αλαντοϊνη. Η Escargot de Crete παράγει το έκκριμα με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις αλλαντοΐνης παγκοσμίως. Αυτό το μοναδικό προϊόν είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Πρώτα απ’ όλα για να παράξουν τα σαλιγκάρια αυτό το ισχυρό έκκριμα πρέπει να είναι υγιή και δυνατά. Αυτό επιτυγχάνεται:

 • λόγω του είδους των σαλιγκαριών που ανήκουν στο είδος Helix Aspersa ή Κρητικός Χοχλιός,
 • λόγω της ιδιαίτερης διατροφής που εφαρμόζεται στα πάρκα της Escargot de Crete βγαλμένη μέσα από την πλούσια και ιδιαίτερη χλωρίδα της Κρήτης,
 • λόγω του ότι τα σαλιγκάρια γεννιούνται, μεγαλώνουν και αναπαράγονται σε εξωτερικά πάρκα μέσα σε ελαιόδεντρα βιολογικής γεωργίας (Μοναδική παγκοσμίως) και στο ιδανικό για εκείνα φυσικό περιβάλλον της Κρήτης και ιδιαίτερα της περιοχής Λατζιμά Ρεθύμνου. Τα σαλιγκάρια της Escargot de Crete δηλαδή έρχονται σε άμεση επαφή με τον αέρα, τον ήλιο, την βροχή και το χώμα της κρητικής υπαίθρου.

Η συλλογή του εκκρίματος γίνεται με φιλικό τρόπο προς τα σαλιγκάρια, χωρίς να ταλαιπωρούνται. Μετά την συλλογή του εκκρίματος τα σαλιγκάρια συνεχίζουν τη φυσιολογική τους ανάπτυξη μέσα στα πάρκα. Ακολουθεί η επεξεργασία του εκκρίματος και η τελική τυποποίησή του. Οι διαδικασίες αυτές αποτελούν μεγάλα μυστικά της εταιρείας για την μοναδική παγκοσμίως ποιότητα του παραγόμενου εκκρίματος το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή των καλλυντικών προϊόντων Panacea 3. Η Escargot de Crete παράγει έκκριμα με συγκέντρωση αλλαντοΐνης τουλάχιστον 25 mg/Kg και χρησιμοποιείται για την Πανάκεια 3 (Basic Line) και έκκριμα με συγκέντρωση αλλαντοΐνης τουλάχιστον 40 mg/Kg που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της καλλυντικής σειράς Πανάκεια 3 (Gold Line).

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το έκκριμα των σαλιγκαριών είναι ένα φυσικό προϊόν και όπως είναι λογικό έχει τεράστιες διακυμάνσεις από ποιότητα σε ποιότητα. Δεν έχει λοιπόν σημασία μόνο πόσο είναι το ποσοστό του εκκρίματος στα καλλυντικά προϊόντα αλλά και πόσο ισχυρό είναι αυτό το έκκριμα που χρησιμοποιείται σε αυτά.

Στην Escargot de Crete εφαρμόζουμε αυστηρότατα πρωτόκολλα παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ώστε πάντα να μπορούμε να εγγυηθούμε τα κριτήρια ποιότητας που γνωστοποιούμε στους καταναλωτές μας. Το συστατικό εκείνο του εκκρίματος που κρίνει πόσο ισχυρό είναι το έκκριμα είναι η συγκέντρωση της αλλαντοΐνης σε αυτό.

Η Escargot de Crete σαν εταιρεία παραγωγός εκκρίματος χρησιμοποιεί τις ενδεικτικές αυτές παραμέτρους για να ενημερώνει σωστά και όχι παραπλανητικά τους πελάτες της ως προς την ποιότητα του εκκρίματος που περιέχεται στα καλλυντικά της προιόντα Panacea 3.

Το έκκριμα σαν ενεργό συστατικό για την παραγωγή προιόντων περιποίησης δέρματος είναι ένα πανάκριβο υλικό το οποίο για να παραχθεί με υψηλή ποιότητα απαιτείται υψηλή τεχνογνωσία και ιδιαίτερα πρωτόκολλα μεθοδολογίας τόσο στην συλλογή του όσο και στην επεξεργασία και τυποποίησή του.

Ιδιότητες του εκκρίματος

 • Απαλότητα: μοναδική απαλότητα από την πρώτη χρήση, η οποία παραμένει στο δέρμα, ακόμη και μετά από αρκετές πλύσεις με νερό.
 • Φωτεινότητα: η πρώτη χρήση αλλάζει το πρόσωπο του ατόμου και δίνει μια μοναδική λάμψη και μια ισχυρή αίσθηση του υγιούς δέρματος.
 • Αντιγηραντική δράση: με λιγότερο από δύο εβδομάδες εξαφανίζονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μειώνονται και η διαφορά είναι εμφανής από μέρα σε μέρα. Συγχρόνως εμποδίζει τη δημιουργία νέων ρυτίδων, επανορθώνει και κάνει το δέρμα ελαστικό, μαλακό και φυσικά ενυδατώνει.
 • Ακμή: με την καθημερινή χρήση της Panacea 3 μπορεί να σταματήσουν να εμφανίζονται νέα σπυράκια. Όταν χρησιμοποιούνται απευθείας σε ορισμένα σπυράκια αμέσως τα καταπραΰνει και τα θεραπεύει σε χρόνο ρεκόρ. η καθημερινή χρήση θεραπεύει όλη την φλεγμονή της ακμής και τα σημάδια που έχει αφήσει στο πρόσωπο, ακόμη και εκείνα που θα νόμιζε κανείς ότι είναι μόνιμα σημάδια.
 • Πληγές και χτυπήματα: η σειρά καλλυντικών Panacea 3 εξαλείφει ουσιαστικά την ανάγκη του εμπλάστρου. Με απίστευτη αιμοστατικές ιδιότητες επιτευχθεί ταχεία επούλωση των πληγών χωρίς να αφήνουν ουλές και χωρίς να δημιουργεί ενοχλητικό ψώρα (αποξηραμένο αίμα).
 • Μαύρα στίγματα: με τη χρήση του σειρά καλλυντικών Panacea 3 εξαφανίζονται χωρίς σπυράκια προσπάθεια, κλείνει τους πόρους και την καθημερινή χρήση δεν βλέπουν την αναγέννηση.
 • Ουλές: η Panacea 3 μειώνει ουλές, ιδιαίτερα εάν είναι σχετικά πρόσφατη, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και ράμματα μπορούν να εξαλειφθούν.
 • Δερματίτιδα και Ψωρίαση: η μόνη άμεση ανακούφιση που έχει παρατηρηθεί σε πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιείται.
 • Αποχρωματισμό και φακίδες: η σειρά καλλυντικών Panacea 3  είναι πολύ αποτελεσματική σε αυτά τα προβλήματα του δέρματος. Με συνεχή χρήση τα ξεθωριάζει και τελικά τα εξαφανίζει.
 • Ξηρό δέρμα: εξαιρετικά αποτελέσματα! Από την πρώτη χρήση του κλειστού πληγές και ρωγμές, ενώ η καθημερινή χρήση δεν έχει δει την αναβίωση. Το δέρμα γίνεται απαλό και ενυδατωμένο συναίσθημα.
 • Εγκαύματα: αμέσως καταπραΰνει τον πόνο και επουλώνει τις πληγές. Δεν υπάρχει ξεφλούδισμα του δέρματος αν χρησιμοποιηθεί νωρίς και συχνά.
 • Δαγκωματιές: καταπραΰνει πιο επηρεάζει άμεσα τον πόνο ή φαγούρα των διαφόρων τσιμπήματα εντόμων όπως τα κουνούπια, σφήκες, μέλισσες, κλπ, και ηρεμεί το δέρμα.
 • Αλλεργίες: τις περισσότερες αλλεργίες του δέρματος τις επηρεάζει με άμεσα αποτελέσματα. Καταπραΰνει και επηρεάζει άμεσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μην αφήνοντας κανένα σύμπτωμα στο δέρμα. 
 • Επίσης: έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τα παθογόνα βακτήρια του δέρματος, θεραπεύει χηλοειδή, αφαιρεί τυχόν ερεθισμό του δέρματος και αποτρέπει την ενοχλητική συστροφή των μαλλιών στο δέρμα, είναι μια ιδανική λύση για ευαίσθητα ξύρισμα του δέρματος και περικοπές.
 • Θεραπεύει και ερεθισμούς.
Είναι 100% φυσικό προϊόν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια.